Avatar image for wcarle
#1 Posted by wcarle (335 posts) -

Have you helped in one of our beta tests for the new chat system? Any bugs/comments/concerns?

Thanks!

Staff
Avatar image for clagnaught
#2 Posted by clagnaught (1914 posts) -

Was there a separate test stream, or was this part of another stream (e.g. UPF)?

Avatar image for szlifier
#3 Posted by Szlifier (1485 posts) -

Was it like 30 seconds long? Only one of my scripts fired when it started and another one that checks less frequently didn't. Or was there a secret test? I would like to participate in one.

Avatar image for monkeyman04
#4 Posted by Monkeyman04 (2728 posts) -
Avatar image for rongalaxy
#5 Edited by RonGalaxy (4930 posts) -

Pressing the quote button (button that shows comment someone is replying to) brings you to the top of the page on android/chrome).

Avatar image for alekso
#6 Edited by alekso (135 posts) -

1. When you pop out the chat then hide the sidebar. the chat becomes a small column that you can't resize. Even after un hiding the side bar, it stays small.

2. Staff and mod tabs only appear in popped out chat when you make the window a certain size. Probably should be there all the time, at least when the size of the window allow them to be there without messing with other elements.

3. The Grammarly extension turns @'s white in the typing field.

4. When you close the popped out chat, it should probably open chat again on the stream page.

Avatar image for cyborgx7
#7 Edited by cyborgx7 (120 posts) -

When I send a message in chat, the number of leters remaining stays the same it was when the message was still in the box until I start writing again.

I use current firefox on linux.

EDIT:

Replies also disappear after a very short while, presumably when they get scrolled off the list in the main chat queue.

Avatar image for clain4672
#8 Posted by clain4672 (36 posts) -

poll questions appear below options, making answering laborious (scroll down for q, scroll back up to answer, instead of one clear motion from top to bottom)

dont know if this is my end, but ive had a few instances of the chat "stuttering", where it comes in big batches instead of individually flowing.

@alekso: the grammerly issue has been around for a while. you can disable the extension with the grammerly icon on the right side of the text field, then refresh the page after disabling it.

Avatar image for cfflymolo
#9 Edited by cfflymolo (9 posts) -

The pop-out chat will not fill the entire window if the view is a certain width.

macOS Sierra (10.12.5)

Chrome 59.0.3071.115 (64-bit)

No Caption Provided
No Caption Provided

Avatar image for alekso
#10 Posted by alekso (135 posts) -

@clain4672: Yeah i know that. Thought it was a thing to report. That way they might be able to fix it.

Avatar image for mak_wikus
#11 Posted by mak_wikus (767 posts) -

Bring back layout prefs. I like my tabs at the top :(

Avatar image for sleinmcawesome
#12 Posted by SleinMcAwesome (27 posts) -
No Caption Provided

When I press on the Emotes tab nothing comes up.

Avatar image for drm2thej
#13 Edited by DrM2theJ (137 posts) -

In Firefox (54.0.1, 64-bit) on Mac. The video window scroll bar is underneath the chat buttons when you collapse all of them:

Gallery image 1Gallery image 2

Avatar image for asraimun
#14 Posted by asraimun (8 posts) -

my replies section disappear very quickly, cant see what folks are saying back to me (this might have always been a thing, i am not familiar enough with the previous system)

Avatar image for turboman
#15 Edited by turboman (9449 posts) -

I'm having the same problem that Fobwashed was describing where my replies slowly delete away when I look at them.

Also, my messages pins at the top of the chat which really freaks me the hell out.

EDIT: I refreshed a couple of times and it's working now I think when it comes to the pin

It's back, I'll refresh after every post so it's not weird

Avatar image for knas
#16 Posted by knas (15 posts) -

Ordering is based on local time - I was able to get my message stuck at the top by setting my clock forward 15 minutes.

Avatar image for drm2thej
#17 Posted by DrM2theJ (137 posts) -

@knas said:

Ordering is based on local time - I was able to get my message stuck at the top by setting my clock forward 15 minutes.

Confirmed, just able to do that.

Avatar image for do_the_manta_ray
#18 Posted by Do_The_Manta_Ray (1564 posts) -

My replies disappear all of a sudden, and certain messages seem to stick in specific locations for quite an extended time. Some folks are claiming it's due to local time, but considering this one fella' is stuck at the fourth (from the top) for the last 5 minutes, I think there have to be other contributing factors.

Avatar image for convox
#19 Posted by ConVox (326 posts) -

It looks like this update has fixed one of my old bugs - where @-ing someone would force the rest of the text to the right into a single column of characters.

But now, if you @ more than one person, it will push the Chat Cursor out of the Chat box.

No Caption Provided

Avatar image for optimalpower
#20 Posted by optimalpower (264 posts) -

I refreshed the page on PS4 and now I can't get the page to finish loading. Too much going on at once for PS4 I guess?

Avatar image for panicswitch
#21 Posted by panicswitch (58 posts) -

In the popup chat windows, it seems when you click the Hide button on the sidebar menu, it causes the chat to resume the original fixed width it had before popping out into a separate window.

Gallery image 1Gallery image 2
Left Side: Before clicking Hide. Right Side: After clicking Hide.

PC: Windows 7 Professional

Chrome 59.0.3071.115 64-bit

Avatar image for boonsong
#22 Edited by Boonsong (1774 posts) -

Not sure if this is related, but I suddenly can't pause or interact with the stream. Like the player UI won't show and clicking on the video does nothing to pause it.

Chrome Version 59.0.3071.115 (Official Build) (64-bit)

EDIT: Refreshing fixed it, but I thought maybe you would like to know in any case, since I have never encountered this bug before this new chat system.

Avatar image for reasonableman
#23 Posted by reasonableman (187 posts) -

@do_the_manta_ray: This seems like new behavior. Replies vanish from the reply box as soon as they disappear from the chat feed on 54.0.1 (64-bit) Firefox.

Avatar image for boonsong
#24 Posted by Boonsong (1774 posts) -

Replies won't show up, even though I had notifications of at least 3 new ones.

No Caption Provided

Avatar image for crighton09
#25 Edited by Crighton09 (1 posts) -

New chat freezes up Edge on the Xbox one. Have to close the app to even getting working again.

Avatar image for whitegreyblack
#27 Posted by whitegreyblack (1847 posts) -

Chat is auto-scrolling for me even when I scroll down to look at older chat messages (old chat would lock your view when you scoll down from the latest message), makes it near-impossible to try to look at or reply to chat messages

Avatar image for panicswitch
#28 Posted by panicswitch (58 posts) -

@panicswitch: Also seems that the Total and Chatting number in the header are the same number all of the time. Don't know if that counts as a bug but figured it was worth mentioning just in case.

Avatar image for whitegreyblack
#29 Posted by whitegreyblack (1847 posts) -

One single chat message seems stuck/stickied at the top of my chat stream...

Jutturnato andythemez
super mario brothers 6

Avatar image for cyberspacecat
#30 Edited by cyberspacecat (99 posts) -
No Caption Provided

The top message (Jutturna) was stuck at the top of chat for several minutes.
I can't begin to deduce why, but it was fixed some time later, possibly manually.

Avatar image for honkalot
#31 Posted by Honkalot (1027 posts) -

Is it possible the new chat is much more memory intensive or something? On mobile, iphone 5, chrome. Can't get the video feed to work most of the time. Browser freezes for several seconds or crashes. Video frame appears unclickable then eventually once I got lucky it finally popped up the video after thinking for a minute straight.

Avatar image for turboman
#32 Edited by turboman (9449 posts) -

So I figured out why my posts were sticking I think... @jutturna should probably confirm if he was doing the same thing.

I was watching on two different computers (one for stream, one for chat). When I quit on one of them and watched the stream on one computer the posts won't stick. I know that in the past you disabled the chat when I had an account that was already online while watching videos.

Edit: Nevermind, looks like it has to do with the local time on the PC (mine is a few minutes ahead) and a couple others reproduced it.

Avatar image for whitegreyblack
#33 Posted by whitegreyblack (1847 posts) -

Now Jutturna's :dabby message is stuck up top, but I consider this to be a feature, not a bug!

Avatar image for chrisjames
#34 Edited by chrisjames (32 posts) -

@sleinmcawesome: That 'Emotes' tab is a third party plugin and I think the person responsible for that is working on a new version for the new chat system.

Staff
Avatar image for jutturna
#35 Posted by Jutturna (41 posts) -

@turboman: I'm using a single computer. Someone mentioned local system time as maybe being part of the issue, and I realized my system time was desynchronized and fixed it, but my chat messages still continued to stick afterwards.

Avatar image for drm2thej
#36 Posted by DrM2theJ (137 posts) -

@jutturna said:

@turboman: I'm using a single computer. Someone mentioned local system time as maybe being part of the issue, and I realized my system time was desynchronized and fixed it, but my chat messages still continued to stick afterwards.

I tested the local system time thing and it did cause my messages to get stuck at the top.

After I fixed the system time to be correct, my messages still stuck at the top, but for less time.

Maybe a reload fixes that?

Avatar image for sleinmcawesome
#37 Edited by SleinMcAwesome (27 posts) -

@chrisjames: Oh that's right. I'm so used to it by now I assumed it was always there. Sorry and thanks for the info. :D

Avatar image for fisk0
#38 Posted by fisk0 (6670 posts) -

@boonsong said:

Not sure if this is related, but I suddenly can't pause or interact with the stream. Like the player UI won't show and clicking on the video does nothing to pause it.

Chrome Version 59.0.3071.115 (Official Build) (64-bit)

EDIT: Refreshing fixed it, but I thought maybe you would like to know in any case, since I have never encountered this bug before this new chat system.

I also had this happen a couple of times, couldn't figure out any way to reproduce it though. At first I thought it happened when I switched back and forth between popout chat, but it didn't happen again when I did that. You can get it working by resizing the chat without refreshing the page too.

Moderator
Avatar image for boonsong
#40 Edited by Boonsong (1774 posts) -

Some emotes do not work for me, :jawdrop for example. Don't know if this is a bug or not.



EDIT: I found another bug, I think? The text in the poll is messed up, some of it shows up at the top and the rest down bottom.

No Caption Provided

Avatar image for honkalot
#41 Posted by Honkalot (1027 posts) -

Mobile chrome again but this time on ipad. IPad Air 2, latest chrome version. It causes the browser to freeze and wake up for a second or so every now and then, difficult to even close the tab. It was the same as how it was for me last week on the iPhone. The other streams in between these two featuring the new chat have been working good as usual!

Avatar image for hassun
#42 Posted by hassun (9097 posts) -

Poll questions no longer show up for me at all:

Gallery image 1Gallery image 2
Avatar image for clain4672
#43 Posted by clain4672 (36 posts) -

dont know if this is a new chat or old chat bug, but replies seem to break when double quotes are used, which at first glance is almost reminding me of an sql injection type error in how the text is handled.

No Caption Provided
Avatar image for cageysquid
#44 Posted by CageySquid (122 posts) -

On ipad, during live streams, the page loads up completely, but then freezes. When it happened during the Sunshine stream, my internet was being wonky, but it is fine today for the Megadate and the same thing is happening.

Avatar image for mekon
#45 Edited by mekon (483 posts) -

Over the last two live streams I watched* the following has happened:

(*steal my sunshine 05 I think for the first, but definitely GBE's Megadate from this evening for the second)

a) first: two people responded to a comment I made just after I logged in, but I hadn't had a chance to type anything (I can't see what they were responding to, because that's not in the chat function now as far as I can tell)

b) second: as I logged in I could see lots of people using the <> tag and saying the show was over, and I saw my own account saying "Thanks all y'all <>" (not amazingly funny but there you go) which is something I think I might remember typing at the end of a show some time ago. (the MegaDate show started around the time that I logged in)

I don't think my account's been hijacked, but I've changed my password anyway. Grateful for any advice.

Edit: Win10, Chrome 60.0.3112.90 x64, AdBlock Plus and LastPass

Avatar image for zero_
#46 Posted by Zero_ (2061 posts) -

I've noticed the chat is blowing up every time I open it. I go to https://www.giantbomb.com/chat/popout on Safari, Chrome, Firefox (all in incognito as well) and it all crashes my tab. It'll work for a few seconds and then freezes and then my browser asks to kill the process.

Avatar image for gyozilla
#47 Edited by gyozilla (225 posts) -

@zero_ said:

I've noticed the chat is blowing up every time I open it. I go to https://www.giantbomb.com/chat/popout on Safari, Chrome, Firefox (all in incognito as well) and it all crashes my tab. It'll work for a few seconds and then freezes and then my browser asks to kill the process.

I'm having the same problem. Chat works for a few seconds then the page freezes. Someone needs to reboot their chat because I think I saw Will Carle reply to someone in chat that it's a memory leak problem and everything worked again for me after he rebooted it. I had to refresh chat after a while and now the leak is happening again. I've tried it on Chrome without extensions on both my old Win7 32 bit PC and 2011 MacBook Pro to no avail.

Avatar image for mocbucket62
#48 Posted by MocBucket62 (2268 posts) -

So here's a bug I keep running into. I can type my first 2 or 3 messages at normal speed but afterwards, my message has this delayed typing where the letters will slowly pop up seconds after I typed that word. I wonder what's causing that bug to happen.

Avatar image for monkeyman04
#49 Posted by Monkeyman04 (2728 posts) -

@gyozilla said:

@zero_ said:

I've noticed the chat is blowing up every time I open it. I go to https://www.giantbomb.com/chat/popout on Safari, Chrome, Firefox (all in incognito as well) and it all crashes my tab. It'll work for a few seconds and then freezes and then my browser asks to kill the process.

I'm having the same problem. Chat works for a few seconds then the page freezes. Someone needs to reboot their chat because I think I saw Will Carle reply to someone in chat that it's a memory leak problem and everything worked again for me after he rebooted it. I had to refresh chat after a while and now the leak is happening again. I've tried it on Chrome without extensions on both my old Win7 32 bit PC and 2011 MacBook Pro to no avail.

Same here. Have to constantly refresh the page to get the chat working again. I have my ad-blocker turned off and tried turning off HTTPS everywhere, which didn't solve anything. I've just chosen to turn the chat off.

Win7 64-bit latest version of Chrome.

Avatar image for zero_
#50 Posted by Zero_ (2061 posts) -