OBLI 2 Noroff Bergen 10-11 Animasjon

Obli nummer 2 mine damer og herrer, er i gang.
Nå er det mindre snakk  om fotorealisme og mer snakk om ting i bevegelse.
Oppgaven lyder: Lag en film om gjenstander som blir påvirket av hverandre, eller kjedereaksjon, også prøv å ha et tema eller en handling.
 

 
Dagen før hadde eg allerede sett noe for meg hva eg skulle lage, det begynt først med en tropisk øy, men eg gikk over til det ytre rom.
Temaet mitt eg tenker er for øyeblikket hvor utsatt og heldig vi er som fra en global katastrofe, også om teknologi, og som en gimmick vil også gravitasjonen være kunstig siden det er i rommet, men vil ikke forvirre seerne.
 
Scenarioet er som følger, en astroide er på kurs mot jorden, en satelitt oppdager dette, og setter i gang en liten ball inne i veggen på satelitten's venstre side.

  Sketches, click to take a closer look
 Sketches, click to take a closer look
 
Mens ballen (eller hva nå enn som måtte bevege seg, kanskje det blir en liten robot) 
ruller løypa vil den aktivere diverse mekanismer som har en større effekt på selve satelitten, når det skjer vil kameraet zoome ut for å se det, mens kameraet er zoomet ut vil ballen rulle en ganske tom strekning i slakk bakke eller ta en heis etc for at seeren ikke går glipp av noe. 
 
Når ballen når bunnen av veggen vil ballen og kameraet dreies 90 grader og ballen vil forsette langs neste vegg, takket være kameraet vil det alltid se ut som ballen faller nedover, mens den i virklegheten går rundt alle fire veggene på den rektangulere satelitten. 
På den siste veggen vil ballen eventuelt trille ned på og ut på satelittens front spir, hvor den da blir skutt på astroiden og redder verden.
 
Ting som blir aktivert av ballen på satelitten.
-Vingene dreier seg (mot solen mest sannsynlig)
-Satelitten sikter mot astroiden 
-Front spiret blir trukket ut av fronten, klar til bruk
- Også noen maskiner blir aktivert på siste veggen
 
Har fått gjort litt modelering idag.
Konseptet av en ball som triller på en løype er ikke akkurat nytt, og forsovidt er er det kontrolert action,
likevel føler eg at konseptet skulle være nok til å kunne både imponere og overraske seerene.                           

 
  The body of the satelite, notice how the course countinue around the edges
 The body of the satelite, notice how the course countinue around the edges
 
 
------------------------------
De siste to dagene har eg modelert og animert, noen få detaljer som astroiden og jorden gjenstår, men selve sattelitten er klar untatt noen få polygen som kan fikses.
Eg har også nå animert løypa til kulen, for øyenlikket endrer den ikke fasong ved treff i gulvet osv, ,men det kommer som etter arbeid, fokuset er først og fremst at ballen oppførere seg naturlig.
Det er en domino sektion av løypa som viste seg å være for kjapp for at ballen rekker frem i tide, 
for å løse dette vi eg sette ut rulleband av et slag eller en annen form å sette farten til ballen opp uten å bruke bakke, eg vil lage to sylindere lagt på siden inntil hverandre på gulvet som roterer fort, når ballen lander oppå disse vil ballen få tilstreklig fart.
 
For øyeblikket er hele ball løypen grov animert, og alle objekter som blir påvirket av ballen er også animert, det som gjenstår er astroiden og finpuss på animasjonene.
Akkurat nå varer scenen 45 sekunder.
Eg vil bruke "Ink and Paint" på noen objecter eller flater for å gjøre visse områder mer synlig slik at seeren ikke blir forvirret.  
 
Som nevnt tidligere så er banen spesiell slik at når ballen går utfor bunnen av ene siden av satelitten vil gravitasjonen og kamera snu 90 grader for å gi en følelse av ballen alltid går nedover når den i virkligheten går rundt satelitten, eg tillater meg slik unaturlig gravitasjon nettopp fordi handlingen befinner seg i ytre rom. 
Etter tredje veggen vil ballen havne i et rør til neste vegg, men denne gangen går gravitasjonen mot tuppen av satelitten, på den veggen blir det mer som et pinball brett hvor ballen vil ende i målet på bunnen. Handlingen deretter vil være å bli skutt fra satelitten og inn astroiden som får den ut av kurs.  
 
Men satelitten kan ikke skyte vist den er offline nå kan den, på veien rundt vil ballen treffe forskjellige mekanismer som gjør satelitten klar til skyting, motorer vil poppe opp, vinger vil justeres, nå var det opprinnelig meningen at hele satelitten skulle svinge mot astroiden, men som ventet kunne ikke alle detaljene snu seg på rikitg måte, i stedet ble det byttet ut med motorer som ble online.
 

  After 3 days I got this, the ball is roughly animated to the end
 After 3 days I got this, the ball is roughly animated to the end

  Shit is going DOWN
 Shit is going DOWN
-----------------------
Over helga og mandag andre uke har eg eg gjennomført hele den viktigeste animasjonen, så eg er over i finpussing av animasjon og detaljer. Det som var det mest vanskligeste delen av scenen var når kulen skulle sendes i stor hastighet til astroiden, kameraet hadde vasnker med å fukusere på ballen.
 
Løsningen så langt har vært å sette spesialeffekter idet kulen skytes ut for å visualisere utsktytingen bedre og når ballen er på vei så møtes kameraet og ballen.
 
  
   
  How
 How "Ink and paint" should've been
 
 
 When the I had the satelitte somewhat in my head, I tried to come up with details that could be on the satelitte, most would be in the way of the camera however.
 When the I had the satelitte somewhat in my head, I tried to come up with details that could be on the satelitte, most would be in the way of the camera however.

 
 
 
 
 
 
 
 
///////// KAMERA ////
Når eg fikk animasjonen fullført var det et sprøsmål om å fin justere den mens eg enda hadde tid før deadline til å gjøre det bedre med finpussing, spesielt kameraet, til å begynne med ville eg ha et nært bilde av dem for å vise handlingen, men etter å ha sett det noen ganger så merket eg at seerene ville ikke skjønne det slik som dette, i hvertfall ikke første gangen, så eg har prøvd å zoome kameraet mer ut til å få med handlingen. Det fine med omgivelser som verdensrommet er at det mest svart, noe som får seerene til å skjønne hva det skal fokusere på lettere. Derfor som når feks kanonen i fronten blir trekket ut krever det å kameraet zoomes godt ut slik at seerene registrerer hva de ser foretere, den spesifikke scenen krever et kamera hopp for å kunne få med seg handlingen, så det å fokusere på er: 1) Få et godt overblikk raskt, 2) Sette fokuset der seeren allerede hadde fokuset fra den forrige scenen.
 
////HANDLING///////////////
1 Comments