Something went wrong. Try again later

sirlojistik

This user has not updated recently.

0 0 0 0
Forum Posts Wiki Points Following Followers

Yurtdışına Ev Eşyaları Nasıl Götürülür?

Evden eve nakliyat hizmetlerinde herkesin şehir içi nakliyat ya da şehirlerarası nakliyat hakkında mutlaka bazı fikirleri bulunmaktadır. Ancak uluslararası evden eve nakliyat prosedür bakımdan biraz daha farklı olduğundan bu hizmet hakkında pek bir fikir sahibi olmayabilirsiniz. Uluslararası evden eve nakliyat daha profesyonel bir süreç olduğundan oldukça dikkatli olunması gereklidir. Hiçbir eksik evrak bulunmamalıdır. Fakat uluslararası nakliyat günümüzde pek de zor değildir. Teknolojinin ilerlemesi hizmet anlayışının değişmesi bu hizmeti artık daha kolay bir hale getirmiştir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus profesyonel bir evden eve nakliyat firması ile anlaşmak olacaktır.

Türkiye’den Yurtdışına Taşınma

Yurtdışına taşınmak için öncelikle bilmeniz gereken bazı durumlar olacaktır. Bunlar arasında en önemlisi Gümrük işlemleridir. Gerekli olan izinler ve gerekli olan evraklar titizlikle hazırlanmalıdır. Sizden istenen evraklar arasında;

  • · Adli sicil kaydı
  • · Pasaport ve kimlik fotokopileri
  • · Nüfus kayıt örneği
  • · Eşya gönderilecek olan kişinin noterde tasdikli vekaletnamesi
  • · Tarihçeli yerleşim yeri belgesi
  • · Yurtdışında bulunduğunuzun adrese ait ikametgah belgesi ya da oturma izni bulundurulmalıdır
  • · Taşınacak olan eşyaların genel listesi

Tüm bu evraklarınızı hazırladıktan sonra bu konuda tecrübeli ya da profesyonel bir nakliyat firması ile anlaşmanız gerekecektir. Ayrıca bilinmesi gereken diğer bir durum ise Türkiye Cumhuriyeti üzerinden Avrupa Birliği uluslararası nakliye ve gümrük kanunları gereğince Gümrük vergisinden ya da KDV’den muaf olacağınız durumlar mevcuttur. Bunlar ise; eğer eşya sahibi o ülkede yaşayan kişiye aitse yani ev sahibinin oturma izninin bulunması, Eşya sahibinin vatandaşlık durumu ve taşınma sebebi eğitim, iş ya da evlilik gibi durumlar ise vergiden muaf olmanız söz konusudur.

No Caption Provided

Yurtdışına Eşya Göndermek

Yurtdışına pek çok sebeple taşınmanız mümkündür. Bu süreçte de oldukça dikkatli ve titiz davranılması gerekmektedir. Öncelikle yurtdışına taşınmak son derece planlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Gerekli tüm işlemler yapılmalı ve izinler alınmalıdır. Bundan sonraki süreçte ise profesyonel bir firma ile çalışmak sizin faydanıza olacaktır. Çünkü bu konuda tecrübeli olan firmalar sizleri de yönlendirmektedir. Tecrübe ve uzmanlık bir araya geldiği zaman ise bu süreç oldukça kolay bir şekilde olmaktadır. Bu konuda yardım almak oldukça önemlidir. Yardımcı olabilecek olan yakınlarınızla ve arkadaşlarınızla da bilgi paylaşımı yapmanız mümkün olacaktır.

Uluslararası evden eve nakliyat firmaları yurtdışına eşya göndermek sürecinde büyük önem taşımaktadır. Yurtdışına gerekli izinler alındıktan ve prosedürler tamamlandıktan sonra pek çok şekilde eşya taşımanız mümkündür. Deniz yolu taşımacılığı, kara yolu taşımacılığı ya da hava yolu taşımacılığı şeklinde eşyalarınızı yurtdışına çıkarma imkanınız olabilir. Bu konuda da seçeceğiniz evden eve nakliyat firmasının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yurtdışına Eşya Nasıl Gönderebilirim?

Çeşitli sebeplerden dolayı yurtdışına eşya taşınmanız söz konusu olabilir. Bu süreçte en önemli olan şey Uluslararası evden eve nakliyat firmasının bu konuda yeterli donanıma ve tecrübeye sahip olmasıdır. Çünkü bu firmalar siz bu kadar zor ve zahmetli olan süreçte sizlere yardımcı olacaktır. Yurtdışına eşya taşımak için oldukça dikkatli ve titiz davranmalı ve hiçbir detayı atlamamalısınız. Bu sürecin stresli olmasına öncelikle kendinizi hazırlayın. Her ne kadar günümüzde artık uluslararası alanda eşya taşımacılık pek de zor olmasa da yine gümrük işlemleri, eşyaların güvenli bir şekilde taşınması ve taşınması gereken yere güvenli bir şekilde zarar görmeden ulaşması dikkat istemektedir. Bu durumda sizleri germesi mümkündür. Bu oldukça doğal bir süreçtir. Bu stresi azaltacak olan ise deneyimli bir evden eve nakliyat firması olacaktır.

Uluslararası Evden Eve Nakliyat ile Eşya Gönderme

Görüldüğü üzere yurtdışına eşya gönderirken gerekli olan evrakları hazırlamalı ve gerekli olan izinleri önceden almalısınız. Bu noktadan sonra ise önemli olacak olan şey ise iyi bir uluslararası evden eve nakliyat firması seçmek olacaktır. Bu konuda güven ve deneyim büyük önem taşır. Deneyimli bir evden eve nakliyat firması sizlerin bu zorlu süreci kolaylaştıracaktır. https://www.sirlojistik.com/ sitesini ziyaret ederek bu konuda detaylı bilgi almanız mümkün olacaktır. Bunun için siteyi ziyaret ederek öğrenmek istediğiniz tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabilir ve firmayı arayarak yararlanmak istediğiniz hizmeti dile getirebilirsiniz. Çünkü uluslararası evden eve nakliyat profesyonellik ister.

Start the Conversation