Avatar image for onemanarmyy
#301 Posted by Onemanarmyy (2569 posts) -

@ryudo: Roku still has to approve & publish the update that GB sent them.

Avatar image for btstreleckis
#302 Posted by BTStreleckis (51 posts) -

Here's a good solution I've found: I started downloading videos off the site (another premium perk), putting them on an external drive, and plugging that drive into my Roku player (certain models have a USB port) so as to watch them on my TV.

Avatar image for jerrek
#303 Posted by jerrek (26 posts) -

Following up, Jar time worked fine throughout, watching LAST weeks UPF right now and its started off just fine, so here's hoping?

Avatar image for jerrek
#304 Posted by jerrek (26 posts) -

Update: Last weeks UPF worked fine, this weeks UPF however is broken/slow/audio de-synched.

Also watched Splashers quick look and it was a bit choppy with the audio de-synched.

Avatar image for nasero
#305 Posted by nasero (2 posts) -

Same as others, Jar was great, last weeks UPF was great, all the videos since have had the sync issue again.

Avatar image for rorie
#306 Edited by Rorie (4128 posts) -
No Caption Provided

Here's where we are at the moment: our change to prevent this is still waiting for Roku's approval. They don't really give any ETAs for this kind of stuff, so we're a bit at their mercy on this. Apologies for the delays; hopefully they'll get to this soon.

Staff
Avatar image for stingo
#307 Posted by stingo (74 posts) -

Thanks for being so proactive with this Rorie. I, for one, appreciate it.

Avatar image for jeffhesser
#308 Posted by jeffhesser (13 posts) -

Can you like, twitter shame them in to expediting this maybe? Super frustrating that they are taking so long!

Avatar image for brettuss
#309 Edited by Brettuss (18 posts) -

As a side note - per Rorie's screen cap, it looks like you can use the code HMQ2MJ to access the "beta" version of the application. I tried it on my Roku and it works great. It's a work around until the app gets officially published and approved.

You can add it by going to my.roku.com, logging into your account, and going to the "Add private or beta channel" section.

I have a Roku 3, and it appears my issues are resolved with the new app!

Avatar image for btstreleckis
#310 Posted by BTStreleckis (51 posts) -

Thanks again for the continued updates! That's customer service.

Avatar image for btstreleckis
#311 Edited by BTStreleckis (51 posts) -

Per Brettuss' instructions... Great Caesar's Ghost it works! Videos that had sync issues on my 2XS are working for me now.

Avatar image for alexmogil
#312 Posted by Alexmogil (1 posts) -

@brettuss: you da real mvp

Thank everyone for working on this, the code works great.

Avatar image for king3pj
#313 Posted by king3pj (10 posts) -

@brettuss: Thanks for this. If the update isn't approved by Roku by tomorrow night I'll definitely be doing this to watch UPF.

Avatar image for bummey
#314 Posted by bummey (677 posts) -

@brettuss said:

As a side note - per Rorie's screen cap, it looks like you can use the code HMQ2MJ to access the "beta" version of the application. I tried it on my Roku and it works great. It's a work around until the app gets officially published and approved.

You can add it by going to my.roku.com, logging into your account, and going to the "Add private or beta channel" section.

I have a Roku 3, and it appears my issues are resolved with the new app!

This is working perfectly for my Roku 3, too.

Avatar image for macgyvers_mullet
#315 Edited by MacGyvers_Mullet (3 posts) -

I tried that method and I'm getting some weird audio clipping on my Roku 3, but the video is much smoother now and not desynching.

I've also been having the same audio clipping when I download the "high" instead of the "HD" videos and throw them onto my Roku via Plex. It happens whenever I direct-play the file, but not when I have Plex transcode the file to another bitrate. The clipping is only present on the Roku 3 and not when I view it on any other devices through Plex.

Edit: I tested a bit, this only occurs with videos after the 1080/60 switch, even though the "high" videos were always 720p from what I can tell. All the older videos have no audio clipping issues.

Avatar image for patboyx
#316 Posted by PatboyX (4 posts) -

Awesome!

Avatar image for jerrek
#317 Posted by jerrek (26 posts) -

The Unpublished version has resolved the audio/video synching issue on one of my Roku sticks (still have to try the others but assume they work) however I too am hearing the audio clipping. Not unwatchable but its not quite back to where we were.

Thank you guys for continuing to support these apps!

Avatar image for carboot_soul
#318 Posted by Carboot_Soul (8 posts) -

Similar to other comments, Im using the unpublished/beta channel. Audio sync is no longer a problem. However audio quality is now poor, with crackle and peaking on recent videos (Quick look Horizon zero dawn, is a prime example). Seems to be a compression issue.

Avatar image for rorie
#319 Posted by Rorie (4128 posts) -

I'm not sure that knocking the resolution down to 720p (which is I believe all this fix is attempting) would corrupt the audio, but I suppose it's possible. When this fix is (finally) made live, we'll take a look at any remaining issues and try to deal with them. Sorry for the trouble.

Staff
Avatar image for npeterson08
#320 Posted by npeterson08 (510 posts) -

@brettuss said:

As a side note - per Rorie's screen cap, it looks like you can use the code HMQ2MJ to access the "beta" version of the application. I tried it on my Roku and it works great. It's a work around until the app gets officially published and approved.

You can add it by going to my.roku.com, logging into your account, and going to the "Add private or beta channel" section.

I have a Roku 3, and it appears my issues are resolved with the new app!

This worked for me - Thanks!

Avatar image for jerrek
#321 Posted by jerrek (26 posts) -

@rorie: Thank you again Rorie, the crackle in the audio is a minor annoyance, but the videos are watchable now which is a huge step forward!

Absolutely appreciate you guys not abandoning the apps.

Avatar image for jeffhesser
#322 Posted by jeffhesser (13 posts) -

Beta channel is working for me! Huzzah! A lot of scrolling to get back to where I need to catch up though.

Avatar image for bummey
#323 Edited by bummey (677 posts) -

I haven't noticed any audio problems yet on the unpublished channel. There was one video with audio problems but that happened on the web player, too, and all the comments for that video were remarking on it, so it wasn't a roku-specific issue.

Avatar image for torian
#324 Posted by torian (11 posts) -

Since no one has posted in a while, Roku app is still broke. Is there a contact we can bitch at there to speed things up? This is starting to be beyond ridiculous.

Avatar image for tavistavistavis
#325 Posted by tavistavistavis (231 posts) -

Yea Roku is being ridiculously slow about this, but the work around on post #309 by Brettuss does work.

Avatar image for macgyvers_mullet
#326 Edited by MacGyvers_Mullet (3 posts) -

Audio issues still present on both the beta app and downloaded 720 video broadcast over a local Plex server to the Roku, not present viewed locally on my PC or the same file broadcast on the same Plex server to iPhone or iPad.

It tends to be better/less noticeable on videos without as much action onscreen, like the Bombcast videos, and is far more noticeable/severe on videos with a lot going on and a lot of movement, like the Beat in the East videos, which makes me wonder if that even at 720 the videos are pushing more than the Roku can handle. There is sometimes visual stutter accompanied with this. My wife has a second Roku 3 that I also checked this on and had the same issues as my Roku 3 on the same network, both wired.

It's a pretty subtle effect and is most noticeable in voices. It sounds similar to the kinds of audio compression you get with VOIP audio calls over a poor connection. It's also intermittent - the effect fades in and out every few seconds. It usually doesn't start until the splash screen fades out and gameplay fades in.

My temporary workaround is to download the 720p videos locally and manually transcode them at a lower bitrate, which fixes the audio issues immediately.

edit: for what it's worth, I'm still very happy with my subscription and don't mind putting in the extra work to get things working. I appreciate that you guys go the extra mile to support edge case users like me and those few of us who watch GB content on our various streaming boxes.

Avatar image for bacon
#327 Posted by Bacon (70 posts) -

GB is using an old SDK screen for their app that is being depreciated in future firmware versions, so their app's days are numbered anyway unless they do a rewrite.

Avatar image for rhawb
#328 Posted by Rhawb (5 posts) -

Pretty disappointed with how Roku has handled this update. Thanks for the beta link Rorie, it's been working great!

Avatar image for rorie
#329 Posted by Rorie (4128 posts) -

@bacon said:

GB is using an old SDK screen for their app that is being depreciated in future firmware versions, so their app's days are numbered anyway unless they do a rewrite.

This may be why they're being slow about approving the quick fix that our engineer put together. He's going to be working on a bigger rewrite to submit to them but it might not be ready for a couple of weeks, depending on how his work is prioritized. We'll see!

Staff
Avatar image for macgyvers_mullet
#330 Posted by MacGyvers_Mullet (3 posts) -

I solved my issues by getting a Nvidia Shield TV. The Roku 3 was increasingly struggling to display content from a number of channels. It could be content producers pushing higher bitrates, it could be the device failing - either way I'm done with Roku.

Zero problems watching the videos on the Shield TV through Plex, either downloaded or streamed. :)

Avatar image for jerrek
#331 Posted by jerrek (26 posts) -

@rorie: Thanks for the update Rorie, once again we appreciate you guys keeping this App alive!

Avatar image for deathtrap
#332 Posted by DeathTrap (377 posts) -

@rorie: Does the fix affect the more recent Roku? I read that they have no problem - is this going to downgrade their streams to 720 or will it detect that the device is at least a Premier+ (or whatever the minimum Roku is to not have this problem?

Avatar image for jeffhesser
#333 Posted by jeffhesser (13 posts) -

So the app now crashes immediately... anyone else seeing that as of today?

Avatar image for waronhugs
#334 Edited by WarOnHugs (122 posts) -

Yep both the beta and standard channel instantly crash.

Avatar image for yourbrain
#335 Posted by yourbrain (8 posts) -

Yup, same instacrash for me as well (on the standard channel at least, haven't tried the beta).

So the app now crashes immediately... anyone else seeing that as of today?

Avatar image for king3pj
#336 Edited by king3pj (10 posts) -

Same for me. I am using the beta version.

Edit: Power cycling my Roku fixed it.

Avatar image for chriswacy
#337 Edited by chriswacy (1 posts) -

Same, tried on two different Rokus and show the logo and then go right back to the Roku homescreen.

Avatar image for king3pj
#338 Posted by king3pj (10 posts) -

@chriswacy: Just unplug your Roku and plug it back in. This worked for me.

Avatar image for dshs70
#339 Posted by dshs70 (6 posts) -

@rorie: Does the fix affect the more recent Roku? I read that they have no problem - is this going to downgrade their streams to 720 or will it detect that the device is at least a Premier+ (or whatever the minimum Roku is to not have this problem?

Apparently so. The original app, which was previously working perfectly, just totally stopped even being able to start, and after downloading the Beta app, everything now looks terrible. Good stuff.

Avatar image for rorie
#340 Posted by Rorie (4128 posts) -

@rorie: Does the fix affect the more recent Roku? I read that they have no problem - is this going to downgrade their streams to 720 or will it detect that the device is at least a Premier+ (or whatever the minimum Roku is to not have this problem?

I honestly don't know, I'd have to defer to @wcarle on that or @frobie. I don't know if we have the ability to detect which specific model of a Roku a user is using.

Staff
Avatar image for wcarle
#341 Posted by wcarle (281 posts) -

The beta version of the app doesn't currently distinguish which Roku device you're using. We are currently developing a whole new Roku app from the ground up that will give you whatever quality you can handle. @frobie is working on that right now and we'll hopefully have it out really soon.

Staff
Avatar image for deathtrap
#342 Posted by DeathTrap (377 posts) -

@dshs70: That's too bad. It doesn't affect me at the moment (still using a Roku 3), although I was considering upgrading for that great 1080p nonsense that Giant Bomb specializes in. I hope that can be fixed - really unfortunate that people with up to date Roku get a worse experience because we have older versions.

Avatar image for dragonguyx
#343 Posted by dragonguyx (42 posts) -

Original GB channel (version 1.5 build 1) is no longer starting for me as well. I'm using a Roku TV. Power cycling and removing/adding channel does not help. Hopefully this helps to find what's wrong.

Avatar image for jeffhesser
#344 Posted by jeffhesser (13 posts) -

Pulling power chord resolved the issue for me as well. Stupid rokus.

Avatar image for borilla
#345 Posted by Borilla (12 posts) -

The beta channel saved me from a poor, Giant Bomb-less existence. Thanks, @rorie!